打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 殺星問題

關閉 [複製鏈接]
其實呢個問題 好多人都問過
我玩大6版既經驗 係
雙短係pk用
因殺后期係要上烙印先打到人 短刀攻速快 收招也快  
雙長係打怪練級用
因攻高 有時會有3hit效果 如爆擊既話 爽
短長各一
係互補不足 平衡型 中等攻速 中等既傷害
回復 支持 反對

係 長劍+攻速係吾錯
但短劍點都係比長劍收招快
大6版而家係有攻速限制
所以我都係用一攻速長劍配短劍
攻速去到0.9 上烙印.出技好似開+速器咁 好快 好爽
等佢開50 雙+|速短劍 一身全爆
爆應該接緊一千 攻速好似可以去到0.6定0.7(有玩過韓版的知??)
殺布打怪 3個字 爽yy[[onion_09]]
回復 支持 反對

300~400? 劍/守星就真係夠
殺星絕對吾夠 400對殺星來講真係好小
可能有人衝爆去到 400左右 全+攻石 來提高輸出
但我就吾會咁做 因為殺星呢個職業對爆出來既傷害係有+成 比其他職業偏高
好似3~3.5倍傷害
巳我為例 爆800左右(+技能)攻 241
普通用快斬技能 係4xx傷害 背刺 6xx 但一爆左擊就 11xx ,17xx
相差好遠 如果用埋殺意既背刺 一野可以去到2800~3000左右
所以快斬同背刺呢2個技能係殺星既輸出技 2招爆既話超爽
爆擊率越高 用技能同平斬出爆既機率就越高
當然 我也吾係全身+爆 我都係+到一個齊頭數 尾數我就吾要 用來+攻石 撐攻擊
因為殺星吾爆擊既傷害真係低到冇朋友...[[onion_56]]

佢地指既係總和 一把武器冇可能去到300~400爆的
同埋你所指既係 本身烙印技能定係烙印石位置既烙印技?
回復 支持 反對

爆擊率係有2個ka 分主副手 如雙短就會一樣
主手 副手我都短劍 所以兩個數都係800
冇ka 就萛50級obs金短劍 都冇可能上到400爆一把
神速契约,回避契约, 连锁纹样刻印
以 24級來講 好用到順序 回避契约 神速契约 连锁纹样刻印
24好似未有暗襲 暗襲係殺星最型同最好用既烙印技
回復 支持 反對

我吾知你的數據係點找番黎
我亦吾知我既係對/錯
殺星560爆就50%?爆???
我自己試過 560爆同我800爆既分別
差好遠囉 如你咁講有560爆 其餘既就全+攻擊石?
如係 我不如玩劍星 一樣可以雙劍 攻,防,同血都高好多
(你谷到800都唔知拎來托定點)
我玩殺星就係追求爆 追求係咁爆 爆到你爽yy 爆到你不行
我重想破千 800我都嫌小 我就係用來托
殺星就係要全爆 l like it (以上全係個人意見)
回復 支持 反對

先生 我比你高攻又點 冇爆 你又吾係托...
好似你咁玩 不如玩劍星啦
起馬唔會打個陣攻又吾夠劍星高 爆又爆吾到,俾人打時血又小 ....
劍攻比殺高好多 血又多 防又多 開埋均衡仲勁

其實我知你想講咩 爆升到一定數+攻丫嘛 攻越高越好
我知攻係好有用 亦都知攻低打 穿金屬甲既職業好無力
咁你點解吾玩劍星呢?
殺星選人擊殺 點都吾會首選高防既去殺下話
我知低攻冇用 但對布系既職業就夠啦
暗襲 殺意背刺 爆左 噴翼啦 吾死最多打多2下
你高攻又點 吾會2下死掛? 要秒殺就一定要爆
要常爆既大前提係咩?
要提高技能出爆既機率就一定要致命高
我知 你低爆率都有可能爆丫嘛 吾爆呢? 未繼續打囉(始終殺吾死佢就有走甩既機會)
我就吾信我高致命打出既機率比你低囉
大家有吾同既玩法姐
我追求係秒殺既快感 同埋常爆
你追求係高攻 爆為輔助 爆到就當然爽啦
攻 我一定會撐高啦 但我係以爆為優先姐
可能我咁玩 角色既能力比你差 但吾代表我弱
始終係人玩game丫 佬友
回復 支持 反對

哦  原來係咁 但我真係試過 560同 800多既爆率好似差好遠
可能係先入為主 同心理作用
你既560係+埋技能(+100)升到560定未用技能就560?
不過萛啦 韓版都改左吾小野 可能佢改埋個爆擊+成率呢
自己殺到人 開心就ok啦 兼我全爆又吾覺好弱

係丫 而家攻速係只+一把最快既武器 2把冇+成
最高係去到0.8
開放左50級就吾知
回復 支持 反對