打印 上一主題 下一主題
收起左側

投訴 龍之谷版規有漏 版主卻拿沒標明确的版規扣分

關閉 [複製鏈接]
規舉係死 人係生
你自己都識講呢
換轉是我 我也會先pw 警告
一開始就進行扣分
先不說扣多小分呢
換轉是你 ...
smssm123 發表於 21-4-2011 15:53

個個版主處事手法唔同 唔好將我同你相提並論
而且扣2分已經比哂機會 扣2分係人情 扣5分實屬正常

換轉是你沒有任何警告下
就被扣分
你會順嗎?
給我的感覺只是濫用職權

食得鹹魚抵得渴
回復 支持 反對

原來這叫做比機會:lol
扣你兩樂點是覺得閣下並非有意觸犯版規
兩樂點只是警告 難道要像機器人一樣要依著版規做事嗎?

食得鹹魚抵得渴

前言不對後語
原來一早已經被判定左係刻意犯版規

#1 講到自己肯定係用影圖分享 我講句唔好歪曲事實有問題?
而家我有用個句野黎逃避責任?

1 : 這是你想法  
正如我之前講明搞錯就係人都有
你一黎就已經講到人地特登走黎屈你咁
2: 呢PART係話你言行,唔係唔係話咁逃避責任
如果閣下話自己仲讀緊小學的話,我能理解閣下的理解能力

你自己唔睇分類使用 比人扣分係度扮無辜
o 原來係咁

本主題由 菜蘭嘆世界 於 13 小時前 置頂
oh...原來係咁

有時分清楚現實同虛擬世界比較好 唔好用現實既野套用落虛擬世界到
我建議你上網查下法例 再用黎做比例

無列明既野就拎黎罰
舉個例子比你睇下竟然同我講分下現實同虛擬
玩GAME比人昆,比人爆ACC走去報警果D咪扭曲左現實同虛擬;P

我唔同你 唔係日日都有時間坐係部電腦

四個版主,龍之谷D帖咁「多」
閣下辦事能力真強
而且能力可能還只限於死要拗&斷章取議夾迴避問題
竟然版規有咁大個漏洞係度幾個月都可以無人知無人去改
當有問題發生果陣就理直氣壯咁話人歪曲事實黎逃避責任

做咩唔引用埋呢PART黎回姐
迴避問題,逃避責任?;P

版主的責任:

一、每天抽空管理版塊
二、積極參與管轄版塊內的討論
三、主動解答會員的疑問
四、回應會員的投訴
五、比會員更加著重個人言行
六、避免觸犯各版版規
    Nakuz.com 版主職位聲明:
    身為版主應該配合及服從管理員的指示,尊重團隊精神,
    每天抽空管理版塊,以會員為本,會員就是我們的服務對像。
    我們不想勉強任何人,若果閣下認為自己無法履行,請回頭。

果丁屎咁多野都係度賴少時間;P
閣下完全係想拗贏我而唔係回應我投訴

有人話,樂古係小學雞壇,版主都一堆小學雞 淨係識得扣分
(整個Ps先 : 係人地話 陣間屈左係我講就唔好
)
關於以下那一點,我自己會慢慢去查證一下

申請主題:
申請 某某版 版主

- 申請表 -
=========================================
申請人:
年齡: (請填寫真實年齡)
申請版塊:
每日瀏覽論壇時數:
對申請塊版有關的專長:
上任後會如何管治版塊:(措施、方案、管治方式 等等)
對論壇發展的明確建議:(如沒有可漏空,有則為較佳)
=========================================
請申請者填妥以上的表格
回復 支持 反對

食得鹹 ...
菜蘭嘆世界 發表於 21-4-2011 08:58

講真
今你都扣啦
兩分同五分有咩分別?
今你點解吾扣五分呢?
你跟本和機械沒有分別
回復 支持 反對

有人話,樂古係小學雞壇,版主都一堆小學雞 淨係識得扣分

如果我是這壇的人事部..我會劈炮唔撈~
回復 支持 反對

原來這叫做比機會

前言不對後語
原來一早已經被判定左係刻意犯版規

1 : 這是你想法  
正如我 ...
落難軍人 發表於 21-4-2011 17:27
本主題由 菜蘭嘆世界 於 13 小時前 置頂
oh...原來係咁

認真 我真係唔想笑你 我頂置返係因為想比好似你咁既人更加易清楚望到
http://nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4111331&extra=page%3D1
比埋標題名你
[版務公告] 【版主檢查線】(發帖前細閱此帖內容) 新增分類使用教學

相信標題名已經打左好耐

無列明既野就拎黎罰
舉個例子比你睇下竟然同我講分下現實同虛擬
玩GAME比人昆,比人爆ACC走去報警果D咪扭曲左現實同虛擬

你呢個真係good point黎;)
竟然拎犯法例子同一個無犯法既例子黎做比例

四個版主,龍之谷D帖咁「多」
閣下辦事能力真強
而且能力可能還只限於死要拗&斷章取議夾迴避問題

竟然版規有咁大個漏洞係度幾個月都可以無人知無人去改

版規有漏洞的確係我地責任 至於講到我好似要都要拗 點睇都似你 不斷舉例 搏上搏
比你抽到水又點?

果丁屎咁多野都係度賴少時間
閣下完全係想拗贏我而唔係回應我投訴

你又知我係度懶小時間 世事已給你看透了
個人感覺而已

關於以下那一點,我自己會慢慢去查證一下

祝你早日搵到答案 :lol
回復 支持 反對

認真 我真係唔想笑你 我頂置返係因為想比好似你咁既人更加易清楚望到
http://nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4111331&extra=page%3D1
比埋標題名你

講真,我真係唔想恥笑你
論壇任何發表都要跟版規同會員守則
至於你既版規咁明顯既漏洞係度
教學又無係度 呢個根本係事實
竟然可以唔認
#3又無  整多個帖又唔擺LINK
洗唔洗要人發帖前走遍全壇睇晒你地D發帖需知先

置頂返比「好似我呢D咁既人」睇
wow ~ 原來所謂版主就係一接到投訴
就將發帖者標籤為刻意搞事,找喳
處事咁唔成熟唔怪得比人話小學雞

[版務公告] 【版主檢查線】(發帖前細閱此帖內容) 新增分類使用教學
相信標題名已經打左好耐

原來唔係肯定
而家真係講乜都得

你呢個真係good point黎;)
竟然拎犯法例子同一個無犯法既例子黎做比例

如果閣下就係唔明我講乜的話,可以去請教下D高學歷同事(如有的話)

版規有漏洞的確係我地責任 至於講到我好似要都要拗
點睇都似你 不斷舉例 搏上搏

原來指出問題 都叫駁上駁

比你抽到水又點?

抽水點何在?  抽到水我會有錢分?
請不要無視這項

你又知我係度(賴? 正識第一)小時間 世事已給你看透了
個人感覺而已

你又知我咁得閒成日坐係電腦面前? ;P
世事給你看透了
上黎樂古一陣都叫成日 咁你上黎扣一扣分唔算係少時間
唔通叫年中抽1,2分鐘上黎?
回復 支持 反對

講真,我真係唔想恥笑你
論壇任何發表都要跟版規同會員守則
至於你既版規咁明顯既漏洞係度
教學又無係度  ...
落難軍人 發表於 21-4-2011 18:08

原本其中一項為龍之谷 Dragon Nest【精華帖】,基於出面的連結名為收藏帖,實屬同一張帖,所以我先編輯翻. 其他則沒有作出修改.
-------------------------------------------------------------

【版主檢查線】(發帖前細閱此帖內容) 新增分類使用教學,這帖在我上任龍之谷版主時已經發出,標題至今沒有更改.
帖裏的內容假設先不提,我相信你若不清楚分類使用的話,也會按進去查看吧.  那究竟裏面有沒有分類使用教學,我想答案在你心中
回復 支持 反對

原本其中一項為龍之谷 Dragon Nest【精華帖】,基於出面的 ...
翼風星痕 發表於 21-4-2011 18:22

如果有人黎呢個區 或者係呢個壇

純綷只係發帖問下野

會員守則同版規就必守先

如果唔睇版規
衰左比人扣無得嘈

只係可惜你地既版規入面要SET錯分類要扣分
叫人睇分類(#3) 但偏偏就唔存在
理論上及實際上 即使分錯都無得拎呢條例黎扣分

理據上及實際上 我只需要睇版規同會員守則
你地版主檢查視我根本就無必要去留言
再加上如果我係屬於只發帖同只睇自己個帖的話
那你可以怎樣?  既然你個教學又唔屬於版規
而版規又無提供連結 咁我就算無睇亦唔係我問題
再加上 你地既檢查線又唔係長期KEEP住係第一頁既頂
睇唔到好出奇?  又人留意到 一係長期KEEP住係個頂
一係就置頂  講真,你連檢查線 唔係上面比LINK我根本就唔知佢既存在

--------------------------------------------------------------------

另外

我希望閣下可以代替該位版主發言
大家看看該位版主的發言後
相信如果忍耐能力比較低或有心搞事既會員
轉頭呢度就開火

-------------------------------------------------------------------

最後 請用小丑頭像那位版主在發表下一個帖前請看看

1F內容指出版規漏洞 及分類問題(已解決的美麗誤會)
完全無要邊個負責任同射緊邊個

管理員扣我100樂點果陣 已經睇到我格式不對
而無寫投訴對象

此事並不是抽水或是找喳

請成熟及冷靜回應
回復 支持 反對

作為該區區版我會協助處理

但我必須要提醒一點

無關人士將會被扣分

這是沒有例外的。

TO:小然之友

嗯,你很濟事,感謝你的建議。

可惜,你不是此壇人事部,加上我討厭人動不動就以辭職威脅。

如果要在此借題發揮,

我想我的PM信箱比較適合閣下。
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
回復 支持 反對