打印 上一主題 下一主題
收起左側

樂古 不如搞個aoc 擂台

原帖由 roymen135 於 19-9-2008 11:15 發表

即係話
李家誠有錢,唔係佢真係有錢,只係其他人好窮,所以顯得佢有錢
不過佢又只限於有錢哦,其他野呢,佢又唔算有錢,比如話文學上,佢唔算勁,運動上,又唔係叻
講黎講黎,你想表達咩,大家都心照啦,比d有 ...

總之就係有人,成日以為自己最勁
背後又鐘意講大話,講人是非
但我一話搞擂台即刻縮沙;P
你又可以同我定,我既建議版主9成9唔會理[[onion_48]]
同埋對戰網由500人,黎得討論區留言我諗頂多40人左右
又唔洗要你同樓下果3個惡人出醜既
不過就引到唔少以前自稱高手既人入黎,無中生有地幫自己解圍;P

回復 支持 反對

再回

[quote]原帖由
回復 支持 反對

其實你「引用」來做什麼?

你引用完roymen的話,和之後自己的「總之......」一段,根本一點關係也沒有。
小雄你常改名留言,樂古一堆帳號,想不到還是皮毛都學不到。

說話要有論點,就要有論據,還要有論證過程,知道嗎?
舉個例子,等你更明白。

如果我要說「小雄,廢過惡人揚揚三四皮」,       <-----論點
那我就要舉出例子來證明,
於是我就把小雄和惡人揚揚單挑的對戰往績寫出來。    <-------論據

揚揚(維京)勝 vs 小雄(日本) 敗
揚揚(波斯)勝 vs 小雄(日本) 敗
揚揚(日本)勝 vs 小雄(波斯) 敗

結果利用論據成功支持了論點。     <--------論證過程   

那「小雄,廢過惡人揚揚三四皮」的論點就肯定成立了。

沒有禮貌的小雄樓主,你明白了嗎?
回復 支持 反對

[quote]原帖由
回復 支持 反對

勁呀
唔夠5分鐘3個人留言:lol
等我爬一爬post先
回復 支持 反對

原帖由 roymen135 於 19-9-2008 15:22 發表

係囉,成個樂古你雄哥,叫你雄哥定東哥or我等緊你?是但啦,反正你咁多名,都唔知叫你咩好,總之呢,個個都怕左你啦,你是最棒的!嘿嘿,前面見你,後面走人,因為你是天下無敵的,而我們惡人,又從末在樂古留過 ...

你記唔記得你之前用完z打完我
就同我講你自己係香港第一神手 (我諗我講你d會員都唔會信我)
整個擂台比你做第一真係最適合囉
回復 支持 反對

原帖由 westsouth 於 19-9-2008 15:26 發表
其實你「引用」來做什麼?

你引用完roymen的話,和之後自己的「總之......」一段,根本一點關係也沒有。
小雄你常改名留言,樂古一堆帳號,想不到還是皮毛都學不到。

說話要有論點,就要有論據,還要有論證過 ...

就係因為揚揚用z
搞到我呢位新手輸左
仲同我講自己係香港第一神手
不過我諗你唔會信我
不過今時今日既惡人揚揚只係一個淨係識得縮沙既人
人地賊族就醒,知醜唔出黎講野,我唔點佢名都冇人知我想話埋佢
回復 支持 反對

最後一回

[quote]原帖由
回復 支持 反對

原帖由 chun789chun 於 19-9-2008 15:29 發表

又係D小朋友嗌交Orz

場景: 街頭
小朋友(A): 警察叔叔, 佢(B)打我丫
警察(P): 邊個佢丫
路人(B): 我都冇打你
P: 人地話冇打你喎
A: 佢明明就係打我
P: 咁佢點打你法?
A: 總之佢就打我啦, 我一叫你黎佢就 ...

我又冇指名道姓話邊個
你要認我都冇計
我只會對d唔講道理既人嗌交
我同感恩響msn講野完全唔會發生呢d事
你地惡人,個名都話自己係惡人,仲講咩道理,仲識得講大話
你平時響度嘈,同我地d小朋友嗌交有咩分別,你自己既簽名都已經出賣左自己
本黎呢個post主力都唔係暗串緊你地,不過惡人鐘埋過頭黎都冇計

回復 支持 反對

原帖由 roymen135 於 19-9-2008 15:42 發表

同你打完,我什麼時候講自己係香港第一神手?

講大話會甩大牙;P
回復 支持 反對