打印 上一主題 下一主題
收起左側

公告 有關對戰系統

1. 認真 : 我以為佢指think
2. 咩英文幾千年黎文化呀??? 英國人打中文咁叻?? 我想知你幾歲咯
3. 我唔係縮 , 我唔似你咁鐘意比人扣分 , fung講到明 話唔可以再講 : 不開心的話 , 係抱怨區開貼 , 我包黎! ...
chantikki 發表於 12-2-2009 16:24

1.你眼花定係英文水平低,唔該修多幾年英文先同人解英文博出位
2.你有妄想症??我有講我地係英國人嗎?? 我16歲 , so what?
3.一句到尾只是虎頭蛇尾博出位。set小小野當自己係電腦天才,你可唔可以謙虛一點??

例子:
http://nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3555454&extra=page%3D1&page=8

評分

參與人數 1樂點 -10 收起 理由
yathsing -10 離題

查看全部評分

回復 支持 反對

1.你眼花定係英文水平低,唔該修多幾年英文先同人解英文博出位
2.你有妄想症??我有講我地係英國人嗎?? 我16歲 , so what?
3.一句到尾只是虎頭蛇尾博出位。set小小野當自己係電腦天才,你可唔可以謙虛一點??

例子 ...
confess 發表於 12-2-2009 16:48

TO Point 1. >> 我真係眼花咯唔好意思

To Point 3. >> 呢d少少野都好少: o )

貶低左我地英文幾千年黎既文化
請消化

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

TO Point 1. >> 我真係眼花咯唔好意思

To Point 3. >> 呢d少少野都好少: o )

貶低左我地英文幾千年黎既文化
請消化

chantikki 發表於 12-2-2009 17:41

英文語言是屬於人們

同埋唔係英國人先用英文,請你諗清楚啦=]

你現作出一點沒有意思的句子

還教導錯誤他人

令到英文幾千年既文化可能是因你而改寫

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

英文語言是屬於人們

同埋唔係英國人先用英文,請你諗清楚啦=]

你現作出一點沒有意思的句子

還教導錯誤他人

令到英文幾千年既文化可能是因你而改寫 ...
confess 發表於 12-2-2009 17:51

英文 文化 = 英文語言 為 主語言(外國人)
中文 文化 = 中文語言 為 主語言(中國人)

你係中國定外國架;o)

P.S. 請問我幾時有亂用英文作句子??? 唔好屈得就屈喇

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

英文 文化 = 英文語言 為 主語言(外國人)
中文 文化 = 中文語言 為 主語言(中國人)

你係中國定外國架;o)
chantikki 發表於 12-2-2009 17:54

你咁講想表達什麼意思呢??

我們不但要關注中文文化外,還要關注英文文化。

錯左唔敢認=]
你既名言: use your brain to thing

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

28# confess  
揮手!...佢想話平時生活所講既語言
唔好kick我 發表於 12-2-2009 17:59

就算英文唔係我地既主語言

我們都要關注,難道ch想令英文文化受到貶低??

評分

查看全部評分

回復 支持 反對